Het belang van fitte werknemers

Bedrijfsfitness

8.9 uur.

Dat is hoeveel de gemiddelde Nederlander elke dag zittend doorbrengt. Slechts de helft van de Nederlanders houdt zich aan de bewegingsrichtlijnen van de Gezondheidsraad, en dat is problematisch. Zo wijzen diverse onderzoeken uit dat onvoldoende beweging de kans op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en vroegtijdig overlijden verhoogt. Een gezonde levensstijl met veel beweging is dus essentieel.

Werkgevers kunnen hier een enorme bijdrage aan leveren. Veel mensen brengen immers het grootste deel van de dag door op hun werk. Het is niet alleen voor de werknemer van belang om fit te blijven, ook als werkgever heb je veel baat bij fitte werknemers. Fitte werknemers nemen minder vaak verzuimdagen op en herstellen sneller na een periode van verzuim. Aangezien uit onderzoek blijkt dat jaarlijks gemiddeld zo’n 2,6% van loonkosten naar ziekteverzuim gaat, kan het je als werkgever ook financiële voordelen opleveren om fitte werknemers te hebben. Bovendien zijn gezonde werknemers doorgaans simpelweg gelukkiger op werk!

Om de gezondheid van je werknemers te bevorderen zijn geen drastische wijzigingen nodig, kleine maatregelen kunnen al grote impact hebben. Hieronder vind je een aantal tips die relatief makkelijk te implementeren zijn.

Zorg ervoor dat werknemers regelmatig pauze nemen

Zoals gezegd: kleine maatregelen kunnen een grote impact hebben. Je kunt als werkgever kleine veranderingen in het gedrag van je werknemers stimuleren. Het is bijvoorbeeld belangrijk om elke 2,5 uur even te bewegen. Stel voor dat je werknemers dan een rondje gaan lopen – door het kantoor of buiten. Stimuleer ze de trap te nemen in plaats van de lift. Een stappenteller kan daarbij heel motiverend zijn, je kunt die gewoon downloaden op je telefoon. Ook regelmatig wegkijken van je scherm is belangrijk wanneer je werknemers achter een scherm werken.

Dit soort kleine gedragsveranderingen kunnen op een leuke manier worden gestimuleerd met bijvoorbeeld posters, nieuwsbrieven of door het organiseren van ‘challenges’.

Wissel (een aantal) oude bureaus in voor zit-sta bureaus!

Werken je werknemers achter een bureau? Dan is een zit-sta bureau natuurlijk een geweldige uitkomst. Deze bureaus kun je makkelijk verstellen, waardoor de werknemers zowel staand als zittend kunnen werken. Wil je het nog een stapje verder nemen? Er zijn zelfs fietsbureaus verkrijgbaar!

Als je niet direct zit-sta bureaus kunt of wil aanschaffen, valt er ook al veel te winnen met ergonomische snufjes op het kantoor. Een pols- of voetensteun, bijvoorbeeld.

Mentale gezondheid is net zo belangrijk als fysieke gezondheid

Niet alleen fysieke gezondheid, maar ook mentale gezondheid speelt een grote rol bij de productiviteit van werknemers. Zorg ervoor dat je weet wat je moet doen wanneer een werknemer niet goed in zijn of haar vel zit. Daarbij is het goed om in gedachten te houden dat iedere werknemer anders is. De een zal bijvoorbeeld ontzettend productief zijn in een kantoortuin, de ander zal er snel overprikkeld raken. De een is productiever op kantoor, de ander is dat thuis. Zorg dat je luistert naar de individuele behoeften van een werknemers, zodat iedereen optimaal kan presteren binnen het bedrijf.

Bedrijfsfitness voor fitte werknemers

Wist je dat je als werkgever ook makkelijk bedrijfsfitness kunt aanbieden aan je werknemers? Je kunt dit regelen via de Belastingdienst. Een werknemer mag dan zelf een sportschool of fitnesscentrum uitzoeken en de kosten daarvan bij jou declareren. Als werkgever verreken je de kosten met het brutoloon, daardoor besparen jullie allebei. Je kunt afspreken dat je werknemers mogen sporten in eigen tijd, of hen hier de ruimte voor geven binnen kantooruren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Navigation